Inici Proper tast Tastos realitzats Inscripcions

Tastos Realitzats

 • DO Penedès
  Mas Comtal
  Lyric
  2014
  Varietats:
  100% Merlot
  Elaboració:
  Elaborat seguint la metodologia d'elaboració dels vins generosos fortificats; s'ha deixat fermentar parcialment el most que després s'ha encapçalat amb alcohol vínic en la mateixa bóta de criança. D'aquesta manera s'aconsegueix un vi estable per excel·lència, ric en sucres i amb un alt percentatge d'alcohol.

  Durant un llarg període de 20 anys, i de forma anual, se n'han elaborat i criat petites quantitats en bótes de 225 litres seguint el sistema de criadores i soleres que caracteritza els grans generosos de Xerès. És per això que podem parlar d'un vi d'una solera de 15 anys.

  Nota de tast:
  Vi de color ambre fosc, lleugerament rogenc. Al nas és un festival aromàtic, per quantitat, per netedat i per complexitat. Hi ha deixos torrefactes de la criança a la bóta, notes de vi ranci que es combinen amb fruita de bosc molt madura, de móres i també de figues seques, d'orellanes de préssec i d'avellanes torrades. A la boca és moderadament dens i no gaire dolç, amb una percepció notable dels 19º d'alcohol que l'apropen als brandis xeressencs més fins, restes d'acidesa refrescant i un reregust llarg, gairebé etern, en què els matisos, el torrat, la fruita, es van succeint fins a una mort dolça.

  +info
  Mas Comtal
  Mas Comtal, 1
  Avinyonet del Penedès (Barcelona)

  938 970 052
  www.mascomtal.com
  mascomtal@mascomtal.com
Encara tens dubtes?
hola@tastem.cat / 977 320 684 / 600 277 616